Blog o kućnim ljubimcima

BRIGA O DLACI VAŠEG LABRADORA

Biti ljubitelj životinja i alergičan na kućne ljubimce može biti vaša najgora mora. Srećom, alergija više ne znači da ne možete imati ljubimca u svom domu. Labrador ima krzno koje jedva opada, pa je stoga pogodan za većinu ljudi sa alergijama. Na ovom blogu možete pročitati više o krznu vašeg Labradora.

Krzno od flisa ili vuneni kaput

U okviru rase Labradora postoji nekoliko vrsta dlaka. Najpoznatije je krzno od flisa. Dlake ovog krzna od flisa su lagane i osećaju se kao svila. Zbog toga ova vrsta labradora ne samo da izgleda umiljato, već je i umiljata. Krzno od flisa može biti gotovo ravno, ali je često valovit ili kovrdžav. Ove varijacije su poznate kao talasasto runo i kovrdžavo runo. Osim toga, postoje Labradori sa vunenim krznom. Ovo krzno je mnogo deblje od runa i sadrži uvojke. Vuneno krzno zahteva više održavanja od runa.

Nega krzna od flisa

Jedinstveno za krzno Labradora je to što nema poddlaku. Kao rezultat toga, ova dlaka teško opada. Nove dlake samo rastu kroz stare, baš kao i kod ljudi. Zbog toga je briga o krznu relativno laka. Najvažnije je da često perete pse, otprilike 2 do 3 puta nedeljno. Dobro pročešljajte sve dlačice i četkate ih blizu kože. Poprskajte krzno sa malo vode i pređite preko njega rukama. Ovo vraća kovrdzž. Osim toga, poseta salonu za brigu o psima dobra je ideja za održavanje talasa ili kovrdža. Redovnim sečenjem mrtvih dlaka sprečavate čvorove i zamršenu dlaku u krznu. Da li se vaš Labrador kupao u blatu? Tada ga što brže okupajte da bi ga lakše očistili. Zahvaljujući strukturi runa, krzno se suši uredno i brzo.

Promena dlake sa štenca na dlaku za odrasle

Iako je vrsta dlake već određena kada se vaš Labrador rodi, dlaka šteneta još nema konačnu strukturu. Između 7 i 15 meseci, vaše štene će polako preći na novu dlaku. Tokom ove promene dlake, još je važnije dobro očetkati psa. Novo krzno odraslog psa raste kroz krzno šteneta. To može dovesti do bržeg zapetljanja dlake ili mrlja od filca. Ako svoje štene od malih nogu naučite da je četkanje zabavna aktivnost, proći ćete ovu promenu dlake bez problema.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *