Blog o kućnim ljubimcima

KUPUJTE DOBRU HRANU ZA ŠTENIĆE

Moramo da trčimo, skačemo, letimo, ronimo, padamo, ustajemo i idemo dalje …Čini se da je ovo moto vašeg šteneta. Jer da: oni imaju puno energije. I takođe brzo rastu. Da li ste znali da je štenadima često potrebno dva do četiri puta više hrane nego odraslim psima? Upravo zato je dobra hrana izuzetno važna u prvim mesecima života šteneta. Na ovom blogu možete pročitati na šta treba obratiti pažnju pri kupovini hrane za štence.

Hrana primerena rasi

Iako su svi štenci mali, uskoro ćete videti prve razlike u veličini. Stoga je pri odabiru hrane za štence ovo prva stvar na koju treba obratiti pažnju. Pronađite prosečnu težinu odraslog psa rase vašeg šteneta i prema tome napravite svoj izbor. Dobar brend hrane za kućne ljubimce ima dostupnu hranu za različite kategorije težine. Na primer, naš Fokker Opti-Grov je dostupan za male, srednje i velike rase pasa.

Hranljive materije koje pomažu rast

U prvih 9 do 18 meseci u zavisnosti od rase vaše štene je u punom porastu. Hrana treba da zadovolji posebne nutritivne potrebe štenića. Komadići za štence uključuju visoku nutritivnu gustinu sa više (životinjskih) proteina, esencijalnih vitamina i minerala i omega 3 i 6 za podršku kože i dlake. Takođe je važno za velike rase da hrana doprinosi ravnomernom rastu skeleta. Ovo će pomoći u sprečavanju rastućih bolova i problema kasnije u životu.

Koliko često hraniti ljubimca?

Štenci i dalje imaju mali stomak. Zato je bolje da svom malom psu date nekoliko obroka dnevno. Generalno, štene treba hraniti četiri puta dnevno u dobi od 8 do 12 nedelja, a zatim tri puta dnevno do 6 meseci. Nakon toga možete preći na dva dnevna obroka, ali to nije neophodno. U svakom slučaju, vodite računa da dnevnu količinu hrane rasporedite dobro po porcijama, kako vaše štene ne bi ogladnelo između.

Pređite na hranu za odrasle pse

Kada je vaše štene bude imalo najveći rast, vreme je da pređete na hranu za odrasle. Za male pasmine ovo je često oko 9 meseci, velike pasmine nastavljaju da rastu najmanje 12 do 18 meseci. Prebacite na vreme da biste sprečili višak energije a time i višak kilograma. Uverite se da prelazak na novu hranu protiče kako treba.To radite tako što polako humanizujete novu hranu sa starom. Počnite sa malim obrokom i nastavite da povećavate količinu sve dok hrana za štene ne nestane, a vaš pas jede samo hranu za odrasle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *