Blog o kućnim ljubimcima

LAKO SVARLJIVA HRANA ZA VAŠEG PSA

Vaš pas će već znati koliko je sati čim prošetate do ormara. Vreme je za obrok! Nesumnjivo jedan od njegovih omiljenih trenutaka tokom dana. Ali kako da znate da li vaš pas dobija pravu hranu?

Dobra hrana = zdrav pas

Naravno da biste voleli da vidite vašeg ljubimca kako blista od zdravlja. Dobra hrana direktno doprinosi tome. Sjajna dlaka i dobar izgled odlični su pokazatelji da je vaš pas zdrav. Krajnji odgovor se može naći u kesi za izmet. Čvrsta stolica, ali ne previše, znači da se vaš pas za šetnju dobro oseća. Ovo su oba znaka da vaš pas u potpunosti vari hranu.

Na ovaj način ćete pronaći pravu hranu za pse. U potrazi za dobrom vrstom hrane, prvo pogledajte karakteristike vašeg psa. Rastućem štenetu su potrebni različiti hranljivi sastojci.To važi i za čivavu i nemačku dogu. Nakon kastracije i sterilizacije, nutritivni zahtevi se menjaju. Imajte to na umu pri izboru hrane.

Sledeći korak je provera kvaliteta hrane. Baš kao i ljudima, psima su potrebni pravi nutrijenti za zdrav život. Čak i ako niste stručnjak za ishranu, morate imati na umu nekoliko korisnih tačaka prilikom određivanja kvaliteta:

  • Proteini: poželjno više od 20% ukupnih hranljivih materija u hrani.
  • Masti: ulje lososa posebno sadrži savršen odnos između omega 3 i omega 6.
  • Esencijalni nutrijenti: to su vitamini i minerali koje pas može dobiti samo hranom. Npr. vitamini A, C, D i E, linolenska kiselina i aminokiseline.
  • Nizak sadržaj soli: Kao i za ljude, previše soli nije dobro za vašeg psa.
  • Vrsta sirovina: proteini iz mesa / ribe, na primer, lakše su svarljivi od biljnih.

Generalno, što su sastojci jasnije navedeni na pakovanju, veća je verovatnoća da ćete imati dobru hranu za psa. Konačno, količina hrane koju biste trebali dati dobra je smernica za kvalitet. Visokokvalitetna hrana je lakša za varenje.Što manje grama vašem psu treba proporcionalno, to je više dobrih hranljivih materija u hrani. Pogledajte težinu vašeg psa na pakovanju i proverite koliko se grama hrane preporučuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *